Top
Landal Gooise Heide

Laat het weekend maar beginnen! Het was weer even geleden dat ik een weekend weg was geweest en voor mij zijn dat eigenlijk ook vakanties, even er tussenuit, een andere omgeving. Dit keer ging ik met een vriendin, Brenda, we hadden het al een paar keer over gehad. Even er tussenuit gewoon als vriendinnen, geen man, even geen werk, geen studie, gewoon pure ontspanning.

AANKOMST – VIA DE APP & RECEPTIE

Het is eerst even zoeken, want je gaat een landweg op echt de bossen in en in het klein zie je op een paal een bordje “Landal Park” staan. Maar uiteindelijk is het niet te missen aan je linkerhand. Rechts kun je het parkeerplaats oprijden dat gewoon echt in de bossen is, dus zet lekker je auto neer en loop naar de receptie. De receptie is in het gebouw waar je ook koffie & thee kunt halen, naast het restaurant. Wij haalde ook eerst een bolderkar om onze spullen in te doen, want het is een autovrij park en daarna zijn we ons gaan aanmelden. Dat verliep goed, we werden heel leuk verwelkomt en ook hebben we direct gereserveerd voor in het restaurant de volgende dag. Daarnaast kregen wij een papier mee voor de broodjes die je voor 19:00 moest inleveren.

DE SAFARITENT

Echt wat ben ik blij dat je tegenwoordig dit soort tenten hebt. Voor twee personen is 4-5 of een 4-6 persoons tent wel het prettigst in mijn ogen, er is dan toch iets meer ruimte. De 2-4 persoons is 27m2 en de 4-5 persoons 38m2 en de 4-6 persoons 40m2. Net iets meer ruimte en met roldeuren i.p.v. een gordijn is toch even fijner vertoeven in en bij de tent. Oogt niet alleen luxer, maar voelt ook luxer. Nu hadden wij dan ook een safaritent toegewezen gekregen dat geschikt is voor een hond en het verschil was duidelijk te merken, want ons veranda was groter. Deze had 4 treden i.p.v. 3 en was dieper, dus toch ook meer ruimte.

In principe heb je alles in de tent, van een Nespresso apparaat, waterkoker, Gasstel 4-pit, tot een prachtig badkamer met regendouche, wastafel en toilet. Niet voor niets wordt het glamping genoemd.

Dit park krijgt van mij een dikke voldoende voor de ligging, een goede safaritent, het restaurant en vooral ook zeker de medewerkers. Het ontvangst was top.

BROODJESSERVICE – AFHALEN OF BEZORGEN

Zoals ik al zei kregen we zo’n formulier mee en je kon de aantallen invullen, je naam & tentnummer erop en aangeven of je het wilde halen of bezorgd wilde hebben. Nu weet ik dat Landal het in andere parken ook goed voor elkaar heeft en bezorgd, maar ik begon te twijfelen over het beleg, want dat stond er niet op en was ook onduidelijk op de website.

Dus een tip neem boter & beleg mee! De enige winkel dat er is, is de Gooise SRV die er dan een uurtje staat en meer niet. Maar hoe dan ook het brood was perfect! Niks van te zeggen en het is ook netjes bezorgd, terwijl er juist heel veel zijn die het gaan afhalen. Jawel.. oeps, wij waren toch wel één van de eerste die het lieten bezorgen. Twee ochtenden hebben we echt heerlijk ontbeten en was genoeg voor allebei. En uiteraard wil je het budget laag houden, dan moet je naar de supermarkt gaan en normaal brood meenemen, maar wil je genieten, vanaf €0,75 heb je al een heerlijk warm broodje in de ochtend en een ei was €0,30.. noem het luxe, maar dan heb je ook echt wat.

DE OMGEVING VAN GOOISE HEIDE

De omgeving is mooi, we zijn verder niet bepaald van het park af geweest. Maar je kunt er van alles doen. Heerlijk wandelen, Yoga, sporten, je kunt je daarvoor inschrijven en aan activiteiten meedoen.
Zelf hadden we een spel meegenomen en dat was wel een heel leuk spel en vloog de tijd eigenlijk voorbij door gewoon lekker buiten te zitten en vooral veel bijkletsen.

Safaritent-Gooise-Heide

“De Safaritent voor 4-5 personen”

VERTREK – VIA DE APP

Wij hadden een dag extra geboekt, maar moesten eigenlijk al zondag naar huis. Waarom dan een dag extra? Zodat je maandagochtend niet hoeft te haasten en moeilijk moet doen, maar gewoon zondagavond al kunt gaan. Je moet de tent bezemschoon achterlaten, alle lakens in een kussensloop, de vaat nog even afwassen en ja als je al niet zoveel vies hebt gemaakt dan hoef je in principe weinig te doen voor je weg gaat. Je kunt via de app doorgeven wanneer je wilt uitchecken, maar omdat zondagavond eigenlijk vanaf 18:00 is had ik via de app aangegeven dat we maandagochtend voor 7:30 al weg zouden zijn. Met de bolderkar haal je je spullen op, je brengt dat weer naar de auto, bolderkar terugzetten op z’n plek en je kunt gewoon richting huis.

Het is eigenlijk alsof je gewoon zo een camping weer verlaat. Je hebt ook niet dat je sleutels moet inleveren, je bent niet verplicht om langs de receptie te gaan en eigenlijk vind ik dat wel heel erg prettig.

TIPS OM NIET TE VERGETEN

Waar liepen we tegenaan? Eigenlijk maar één ding, er is niet echt een winkeltje op het park. Nu hadden we wel al boodschappen meegenomen, maar niet alles. Op vrijdag rond 17:00 was er gelukkig wel een SRV-wagen, ‘t Goois Gemak van Michel en hadden we dus nog een lekkere kaas en roomboter kunnen kopen. Op de website van Landal was nogal lastig om erachter te komen of er nu wel een winkel op het park was of toch niet, omdat ook de SRV-wagen werd gepromoot. En ik ben zelf weer met de broodjesservice van Landal gewend dat je brood & beleg krijgt, maar op dit park is dat dus niet het geval.

Voor een weekend voor twee personen hoef je niet heel veel boodschappen mee te nemen. Neem echt het hoognodige mee, weet wat je van te voren wil eten en kies er voor om op de laatste avond, van wat je erover is toch op te eten, zodat je niet een groot deel van de boodschappen weer mee naar huis moet nemen of dat je het toch weg moet gooien. Dit laatste is zonde en onnodig.

Heb je fijne “wandelschoenen”? Vergeet ze niet mee te nemen, trek deze aan bij het weggaan en neem een paar slippers mee voor bij de tent, dat is in principe voldoende. Gebruik eventueel een app met inpakken, geef in zo’n app aan dat je gaat kamperen, en de vele extra’s die er bij komen kijken zoals “poncho” is dan weer niet nodig, maar het is zo makkelijk bij het inpakken.

De laatste tip die ik nogmaals wil geven is kies voor een grotere tent als je met z’n tweeën bent en je komt niet uit één gezin. Niet dat je echt volledig apart moet slapen, maar wel om meer ruimte te hebben met betrekking tot de koffers & andere extra bagage. Die lag bij ons in de andere slaapkamer, zodat we niet zouden struikelen over de koffers. Bagage uitpakken voor een weekend doe ik eigenlijk nooit, alleen als ik langer weg ben of ik heb bepaalde kleding die echt uitgehangen moet worden, maar dat had ik nu niet mee.

Laat een reactie achter