Top
osprey tempest 20 banner

Deze dagrugzak heb ik nu wel zo vaak gebruikt dat ik daar wel iets zinnigs over kan schrijven. De Osprey Tempest 20 voor dames. De Osprey Talon 22 is de mannelijke versie van dezelfde lijn. 

Het draagcomfort

Omdat ik dus rugpatiënt ben is een goede draagcomfort heel belangrijk. Laat dit nu bij deze rugzak het geval zijn. De banden en ook de heupgordel zijn goed af te stellen, waardoor je meer op je heupen draagt in plaats van op je schouders. Ik heb er kilometers mee gelopen en niet doorgehad dat ik hem op mijn rug had, dus dat is echt een heel goed teken. 

Gewicht & Pasvorm

Met een gewicht van nog geen 1 kilo is het natuurlijk een lichtgewicht. Er zit een waterreservoir in, maar deze gebruik ik niet. De pasvorm zit goed, ik ben blij dat steeds meer merken denken aan de silhouet van de vrouw, want als je een flinke boezem hebt willen veel rugzakken helemaal niet lekker zitten. Knelt af of schuurt en dat doet deze rugzak helemaal niet. 

Een dagrugzak dat je niet voelt tijdens het wandelen.

Inhoud

Osprey Tempest 20

Prijs: € 125
Gewicht: 0.9kg
Capaciteit: 20 Liter
Afmetingen: 51L / 27B / 23D
Voordelen: AirScape™ Suspension, lichtgewicht, verschillende vakken & op de heupen, borstband met noodfluitje, Stow-on-the-Go™ trekkingstok bevestiging.
Nadelen: Geen regenhoes bijgeleverd.
Rating: 4.5/5 

Ventilatie

Een bezwete rug krijgen door een rugzak is het minste wat je wil. Dat is zo vervelend. Ik vind het daarom ook heerlijk, dat deze rugzak de AirScape heeft. Dat is hard en er zit een net omheen voor de doorluchting. Er blijft daardoor ruimte tussen de rug en rugzak en daarmee kan je dan uren wandelen zonder dat je rug en/of rugtas drijfnat wordt. 
Ik vind het echt ideaal. 

Opbergmogelijkheden

Ik houd van vakjes, slimmigheden en logica bij een rugzak. Je wil het belangrijkste makkelijk mee kunnen nemen. In het grote vak heb ik dan ook altijd een handdoek mee, daar zit ook de regenhoes. Er zit nog een vakje bovenin waar dan eventueel sleutels in opgeborgen kan worden. Helemaal bovenin zit nog een “verborgen” vak, daar heb ik van Quechua een plaid zitten speciaal om met dauw toch ergens te kunnen zitten. 
Achterop zit een vak waar je spullen kan doen om makkelijk bij te kunnen of eventueel een vest in kwijt te kunnen. Dan twee zijvakken voor flessen drinken of andere spullen. De schouderbanden bevat aan één kant ook een vakje. De heupgordel heeft twee kleine vakjes, handig voor wat eten, een Dextro rolletje in kwijt te kunnen en/of pakje tissues. 

Extra Functies

Er zit een bevestiging voor een helm, waardoor het ook een fijne rugzak is voor bergwandelen, klimmen of fietsen. Het heeft ook een bevestiging voor wandelstokken. De borstband bevat een fluitje en vind je het toch fijn om meer water bij je te hebben dan 2x 500ml? Dan kun je de zak die erin zit ook nog vullen. Alle bandjes zijn makkelijk losser te maken en aan te snoeren. Tevens bevat de rugzak ook een lus voor een pickel of ijsbijl.

Kwaliteit & Duurzaamheid

Osprey staat voor duurzame producten fabriceren en heb dan ook echt specifiek voor deze rugzak gekozen, juist omdat er met veel lof gesproken wordt over kwaliteit en ook de duurzaamheid van het merk. 
Het is niet dat ik de rugzak dagelijks overal mee heen sleur, dus daar kan ik niets over zeggen, maar van de wandelingen die ik al gedaan heb en ook de kortere trips waarbij de rugzak sowieso meeging ben ik aangenaam verrast qua kwaliteit. 
Daarnaast heeft Osprey de Tempest-serie en daarmee ook de Talon-serie geüpdatet. De nieuwe duurzaamheidsmaatregel omvat het gebruik van PFC-vrije DWR-coatings op de rugzakken, evenals het gebruik van gerecyclede en bluesign-goedgekeurde stoffen.

Waarom deze rugzak?

Ik heb echt voor deze gekozen, omdat hij niet te groot is en je hem kunt vullen voor één a twee dagen. Zelfs voor een nachtje weg zou ik hem mee kunnen nemen. Ook voor de wandelingen van een paar uur of zelfs een halve dag is geen probleem. Omdat ik aan mijn rug moet denken, heb ik weinig aan een rugzak dat direct al heel zwaar is en moet dan nog gevuld worden. Dan neem je al gauw 10 kilo mee in plaats van 6-7 kilo. 

Andere Osprey Tempest & Talon Rugzakken

Er zijn verschillende capaciteiten rugzakken van deze merken, maar ook heeft Osprey nieuwe versies onder Talon & Tempest uitgebracht. Het is dan ook echt voor ieder wat wils. Het getal dat er staat dat staat voor het aantal liters.

Heuptas: Tempest 6 & Talon 6

Tempest: 9, 20, 24, 30, 34, 40 & 50
Tempest Velocity: 20 & 30

Talon: 11, 22, 26, 36, 44 & 55
Talon Pro: 20, 30 & 40
Talon Velocity: 20 & 30

Affiliate: Deze pagina bevat affiliate links. Door op deze link(s) te klikken krijg ik een kleine commissie.
Wil je hier meer over weten? Check dan de disclaimer.

Laat een reactie achter