Top
wandelen in Bloemendaal aan zee

Wandelen in de duinen van Bloemendaal aan Zee, het is eigenlijk een aanrader als je toch ook in heuvelgebieden wil wandelen. Want als je alleen maar op vlakke gebieden wandelt, train je minder spieren. 

Ik sloeg dan ook echt drie in één. Even een heerlijk midweekje er tussenuit om te werken, daarnaast om te wandelen en om mooie foto’s te maken. 

De route via Parnassia

De eerste dag dat ik ging wandelen stak ik bij Roompot de weg over en ging ik richting Parnassia om via het restaurant het strand op te gaan. Er gaat een weg en een fietspad die kant op, let wel op dat je dan ook wandelt op het fietspad en dan rekening mee moet houden met fietsers. 

Via het restaurant Parnassia ben ik dan het strand op gegaan en zo terug gewandeld en net voor Blazee naar boven gelopen. Met een goede pas wandel je uur over en is deze route 5,5km. 

Door lekker te wandelen, maak ik mijn hoofd volledig leeg.

bloemendaal aan zee bord

Route door de Kennemer Duinen

De volgende dag ben ik ‘s middags een andere route gaan wandelen. Net voor de parkeerplaats van Parnassia ben ik de duinen in gegaan en daar het pad gaan bewandelen. Helaas kon je niet het meer rond, want het pad stond onder water, maar ging een andere route en kwam bij de parkeerplaats weer eruit en was helaas dus een korte route. 

Ik besloot daarom om over te steken en van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ingang Duinpieperpad nog een stukje mee te nemen. Dit was dan ook hooguit 1,5km. Maar zal dan wel paar konijnen rond hupsen en was ook lekker rustig. 

Voor in deze tijd van het jaar is het dan ook echt wel een aanrader om er te lopen als je niet zo van de drukte houdt. 

Al met al heb ik deze dag dan 7,3km gewandeld in zo’n 1 uur en 45 min. 

Heb je nou eens zin om een goede wandeling te maken door de duinen en over het strand? Dan zou ik zeggen kies voor de ingang via Parnassiaweg om dat te doen. Wil je een stevige wandeling maken en ook nog heuvels meepakken? Ga dan via de Ingang van het Duinpieperpad. 

Laat een reactie achter